fbpx

Karanteeninuotio

Kartanon varauskirja humahti parissa päivässä täysin tyhjäksi: koronakriisin takia kaikki keikat yleisistä lenkkisaunoista alkukesän hääjuhliin jouduttiin perumaan. Luonnollisesti tämä olisi melko varmasti kaatanut myös koko yritystoiminnan, sillä 400-neliöisen kivitalon pyörittäminen pitää sisällään tuhansia euroja kiinteitä kuluja, vaikka siellä ei tapahtuisi mitään.

Toiminnan loppumiselta tai syvältä velkakuopalta kartanon pelasti Helsingin kaupunki, joka vapautti ison osan yritysvuokralaisistaan toimitilojen vuokranmaksusta kolmen kuukauden ajaksi. Vuokran jälkeenkin kiinteitä kuluja jää toki pari tonnia kuussa, mutta se on summa, josta selvitään ilman isompaa vahinkoa – täytyy vain luottaa, että toiminta saadaan käynnistymään taas kesän aikana.

 

Nyt kun kaupunki on antanut kartanolle ison lahjan, ajattelin, että kartanon pitäisi antaa jotain kaupunkilaisille takaisin. Ideoita on paljon, ja ensimmäinen menee testiin jo tänään: karanteeninuotio.

Idea on yksinkertainen: varaa itsellesi tai perheellesi yksityinen nuotiopaikka kartanon edustalta ja tule nauttimaan kauniista kesäilmasta ja elävästä tulesta. Voit halutessasi vaikka pitää eväsretken ja paistaa makkarat!

Kartanon ympärillä on valtava määrä mahtavia luontokohteita, joten nuotioretkeen kannattaa yhdistää pieni reippailu vaikkapa Itäniityn luonnonsuojelualueella tai Matosaaren kärjessä.

 

Homma toimii näin:

 

  • Varaa tunnin mittainen vuoro oheisesta varauskalenterista. Voit varata vuoron aikaisintaan päivää ennen, sillä poistamme varausmahdollisuuden, mikäli ennuste lupaa ruohikko- tai metsäpalovaroituksen tai erityisen kovaa tuulta.
  • Vuoro ei maksa mitään. Varauksen ideana on taata, että nuotiopaikka on vain ja ainoastaan sinun ja perheesi käytössä, jotta koronaviruksen leviämisriski olisi minimoitu.
  • Puut ja sytytin löytyvät nuotiopaikalta. Voit lainata puukon ja kirveen kartanolta soittamalla varausvahvistuksesta löytyvään numeroon, mutta tulet onnistuvat ilmankin, sillä puut ovat valmiiksi pilkottuja ja nuotiopaikalta löytyy sytykkeet.
  • Vie roskat mukanasi ainakin kartanon vieressä olevaan roskakatokseen asti.
  • Mikäli käytät makkarakeppejä, palauta ne kartanon verannalle puhdistusta varten, jotta minimoimme koronaviruksen leviämisriskin.
  • Käytä puita säästeliäästi ja turvallisesti.
  • Nuotiopaikalta löytyy ensisammutuskalusto.

Toivottavasti nuotiopaikka innostaa myös sinut lähtemään ulos luontoon!

PS. ennen retkeä kannattaa tarkistaa ajantasaiset varoitukset Ilmatieteen laitoksen sivuilta. Huomaathan, että ruohikko- tai metsäpalovaroituksen aikana tulen teko edes nuotiopaikalla on ehdottomasti kielletty. Et halua jäädä historiaan sinä tyyppinä, joka tuhosi Laajasalon ainutkertaisen luontokohteen.

EDIT 12.4.2020

Palautteen mukaisesti vahvistussähköpostiin on lisätty tieto varausajasta! Tehtyäsi onnistuneesti varauksen sähköpostiisi kilahtaa kuvan mukainen viesti, jossa on yleisten ohjeiden jälkeen oma, henkilökohtainen varausaikasi nuotiolle.