fbpx

Villiyrttien perusteet – keräilyretki ja illallinen

Villiyrttikausi käynnistyy 14.6.2020.

20 ihmistä, metsä, kartano ja rantasauna.

[sales_countdown_timer id=”salescountdowntimer”]

Villiyrttien perusteet on Villd-ravintolan keittiömestari-ravintoloitsija Ossi Palonevan luotsaama elämyspäivä Helsingin urbaaniin villiyrttitarjontaan. Lähdet Ossin opastuksella parin tunnin keruuretkelle, jonka jälkeen valmistatte yhdessä saaliistanne kolmen ruokalajin illallisen. Syömme yhdessä ison pöydän ääressä. Ruuan jälkeen vuorossa on vielä saunaa ja uintia! Paikkoja erittäin rajattu määrä, joten osta omasi vielä kun lippuja riittää!

Tapahtuma järjestetään Jollaksen kartanolla ja sen lähiympäristössä. Päivän aikana tutustumme Itäniityn luonnonsuojelualueeseen, ihailemme maisemia Tonttuvuoren huipulta, syömme kartanon juhlavassa salissa ja rentoudumme rantasaunalla.

Villiyrttien perusteet -päivän ohjelma

  • 10:00 kokoontuminen Jollaksen kartanolla
  • 10:10 kahvit ja lyhyt katsaus kauden villiyrtteihin
  • 10:30 lähtö retkelle: kierrämme kartanon lähialueita ja tutustumme Itäniityn luonnonsuojelualueeseen. Matkalla kevyet lounaseväät.
  • 12:30 paluu kartanolle
  • 13:00 kokataan yhdessä saaliista kolmen ruokalajin päivällinen
  • 15:00 syömään!
  • 16:30 sauna + uintia
  • 18:00 päivä pulkassa!
Ossi Paloneva

Ossi Paloneva on helsinkiläisen Villd-ravintolan ravintoloitsija ja keittiömestari, ja maan tunnetuimpia villiruokakokkeja. Ossi toimii eturintamassa ekologisen ruokakulttuurin tienraivaajana ja omalla esimerkillään näyttää, että ruoka voi olla sekä ekologista että elämyksellistä samaan aikaan. Ravintolabisneksen lisäksi Ossi on kokenut esiintyjä, puhuja ja kouluttaja.

[sales_countdown_timer id=”salescountdowntimer”]

Jollaksen kartanosta

Jollaksen kartano on tapahtuma- ja juhlatila syvällä Itä-Helsingissä. Yli 100-vuotias kivitalo antaa mainiot puitteet yhteiselle illalle. Paikalle on helppo tulla julkisilla, pyörällä tai omalla autolla. Kartanon puulämmitteinen rantasauna takaa pehmeät ja kosteat löytyt, viereiseltä laiturilta pääsee mereen vilvoittelemaan.

[sales_countdown_timer id=”salescountdowntimer”]