fbpx

Yleiset saunavuorot 2021

Yleiset saunavuorot Jollaksen kartanon puulämmitteisessä rantasaunassa järjestetään entiseen malliin kahdesti viikossa seuraavasti:

  • torstaisin klo. 18-21 sekasauna
  • sunnuntaisin klo. 13-15 naisten sauna
  • sunnuntaisin klo 15-18 sekasauna

Liput saunavuoroille voi ostaa vain ennakkoon Jollaksen kartanon kotisivuilta. Lipun hinta on 10 €. Sauna on valmiiksi lämmitetty, mutta puita kannattaa lisätä päivän mittaan.

Asukoodi saunassa

Sekasaunavuoroilla on uima-asupakko, naisten saunassa tyyli on vapaa. Naistenkin saunassa saatat halua varustautua uima-asulla ainakin mahdollisia uimaretkiä varten, sillä saunalta rantaan on muutama kymmenen metriä, ja saunan vieressä kulkee suosittu ulkoilureitti 🙂

Erityisesti talvella jonkinlaiset tohvelit on hyvä olla mukana, jotta jalat eivät jäädy matkalla rantaan.

Varustus

Tarvitset saunavuorolle pääsylipun, jonka voit ostaa vain ennakkoon Jollaksen kartanon kotisivuilta. Saunavuoron osallistujamäärä on rajattu vuodenajasta riippuen 10-15 henkilöön, ja vuorot myydään usein loppuun jo pari päivää ennen vuoroa. Kannattaa siis olla hyvissä ajoin liikkeellä.

Yleisillä saunavuoroilla tarvitset uima-asun lisäksi vain pyyhkeen, ja jos sellainen sattuu unohtumaan, voit myös vuokrata ison kylpyyhkeen pukuhuoneesta. Maksuvälineenä käy ainoastaan MobilePay, numero ja QR-koodi löytyvät pukuhuoneesta.

Voit tuoda mukanasi saunalle omat eväät. Huomioi muut saunojat erityisesti lämmintä ruokaa nauttiessasi: terassi on siihen oivallinen paikka. Omat kaljat saa tuoda, mutta yletön kännääminen ei ole järkevää täällä, eikä kyllä missään muuallakaan.

Pukuhuoneesta löytyy pieni jääkaappi, josta voit ostaa alkoholittomia juomia. Maksutapana MobilePay.

Uimalaituri

Saunan vieressä on ilmeisesti HOK:n siihen aikanaan hylkäämä yhteysvenelaituri, jonka kaupunki on vastuuvapauspäissään asettanut käyttökieltoon. Laiturissa ei kuitenkaa ole mitään vikaa, vaan siinä on erittäin hyvän uimaportaat, joiden kautta uimassa käynti on ilo. Ota kuitenkin huomioon, että laiturin käyttö tapahtuu omalla vastuullasi, kun laituri ei kuulu kaupungin huolto-ohjelman piiriin.

Laiturin päässä veden syvyys on noin vajaa pari metriä, joskin se vaihtelee runsaasti vedenkorkeuden mukaan. Sanomattakin lienee selvää, ettei sieltä kannata hypätä.

Onko tämä uusi koronalinko?

Kartanon yleiset saunavuorot olivat tauolla kaupungin suosituksen mukaisesti joulun alla. Laitettuani saunan säppiin huomasin olevani käytännössä ainoa yksityinen sauna, joka näin teki: kaikki muut toimijat Helsingissä pitivät saunat auki normaalisti.

Nyt, vuodenvaihteen jälkeen, sairaalassa olevien koronapotilaiden määrä on jälleen lähtenyt laskuun, samalla kuin hoitohenkilökuntaa ja riskiryhmäläisiä rokotetaan. Kaiken kaikkiaan tunnelin päässä alkaa olla valoa.

Kartanon saunan osallistujamäärä on rajattu kymmeneen henkilöön ainakin kesään saakka. Vaikka kaikki on tiestysti mahdollista, on todennäköisyys tämän pienen hikimajan muuttumisesta uudeksi koronalingoksi varsin pieni.